Skip to content

Stormloop op boeken over winnen Europa Cup

De vier boeken die Kick Uitgevers gaat uitbrengen over het winnen van de Europa Cup in 1970 zijn enorm gewild. In de voorverkoop zijn duizenden bestellingen gedaan. Vooral de belangstellig voor de uitgaven met een gesigneerd replica-shirt is groot.

“Wat ons nog nooit is gebeurd, gebeurt ons nu: een maand voordat het boek verschijnt, is de eerste druk volledig uitverkocht”, zegt Matty Verkamman van Kick Uitgevers.

Kiezen voor Willem, Ove of Rinus

Het boek, getiteld  ‘Leve Feyenoord 1, de Cup in de Kuip’, verschijnt in vier verschillende versies. Naast de standaard variant, zijn er drie gelimiteerde edities met elk een eigen cover en een gesigneerd replica-shirt. Er is een Willem van Hanegem-editie, een Ove Kindvall-versie en een Rinus Israël-variant. Klik hier om het boek te bestellen.

Wie kiest voor een van deze drie speciale uitgaven, ontvangt er een gesigneerd shirt bij van de betreffende oud-speler. Het gaat om exacte replica’s van het originele shirt dat Feyenoord droeg in de finale tegen Celtic, met achterop het rugnummer van de gekozen speler. Voor het laten maken van deze shirts is Kick een samenwerking aangegaan met FRFC1908.

Willem heeft een lamme arm

Concreet hebben tot nu toe bijna drieduizend supporters een van de boeken via een voorinschrijving besteld. De belangstelling voor de Willem-editie is tot nu toe verreweg het grootst. Willem heeft tot nu toe al duizenden shirts gesigneerd.

Matty Verkamman: “Willem van Hanegem heeft de afgelopen dagen niets anders gedaan dan voor ons zijn handtekening zetten. Willem meldde ons vrolijk: ‘Ik heb er intussen een lamme arm van, maar het is wel hartstikke leuk dat dit er komt.”

Bijna drieduizend inschrijvers tot nu toe

De eerste druk van de standaardversie is inmiddels overtekend. Een tweede druk is al in de maak. “We zitten nu op bijna drieduizend inschrijvers”, zegt Verkamman. “Van de luxe versie hebben we er van de tweede druk nog circa 400 beschikbaar, maar ze vliegen nog steeds weg. Van de standaardversie hebben we nog een tweede druk van 700 exemplaren, maar ook daar blijft volop vraag naar. We verwachten dat de eerste en tweede druk – samen nu vierduizend stuks, waarvan 2.600 luxe en 1.400 standaard – in de loop van april wordt weggezet. Medio april gaan we bekijken hoe groot een derde druk  moet worden.”

Stormloop op boeken over winnen Europa Cup  Kick verwacht de boeken eind april uit te leveren. Een luxe editie kan op dit moment nog wel worden besteld klik hier, maar mensen kunnen niet meer met hun naam in het boek komen. Dit was alleen mogelijk voor de eerste groep inschrijvers. De standaard versie kun je hier bestellen.