Skip to content

Samen voor en met Feyenoord

Sinds zondag 8 maart 2020 hebben wij als Feijenoorders onze club niet meer aan het werk gezien. Het “normale” leven kwam stil te staan door het corona virus. Het was, is en blijft nog even een onzekere tijd. Voetbal stond even niet op nummer één. Voetbal en Feyenoord stonden en staan op een lager pitje. Je eigen gezondheid en die van je naasten komen eerst.

Met het definitief stoppen van de competitie is overleg gestart over de afronding daarvan richting supporters. Alle clubs en dus ook Feyenoord bieden vanaf vandaag supporters met een seizoen- of wedstrijdkaart verschillende opties aan. Supporters kunnen afzien van compensatie van hun seizoen-of wedstrijdkaart of als tegenprestatie voor de gemiste wedstrijd(en) een voucher ontvangen. Wij vinden dit gezien de situatie goede opties.

Wij als supporters kunnen de club enorm helpen door geen compensatie te vragen voor de gemiste wedstrijden. Onze oproep is: Als je het kunt missen, steun dan de club en zie af van de compensatie. Die hulp kan de club goed gebruiken: Laten we samen Feyenoord door deze crisis helpen!

We hebben de afgelopen periode veel telefoontjes en e-mails ontvangen van verontruste supporters. Hierbij kwam het in 95% van gevallen neer op de vraag: hoe kunnen we de club het beste helpen? Op de vragen over de afronding van het huidige seizoen heeft Feyenoord vandaag een bericht online geplaatst.

Ook binnen de club en selectie wordt gekeken naar manieren om een bijdrage te leveren. Dit kwam ook al naar voren in het gesprek van RTV Rijnmond met Jens Toornstra op 7 mei 2020. “Wij als spelers begrijpen dat Feyenoord in deze situatie veel geld misloopt en dat de begroting omlaag geschroefd wordt. Dan zal je overal concessies moeten doen, dus daar hebben we als spelersgroep begrip voor”.

Steun voor elkaar, anderen en Feyenoord

Juist in deze onzekere tijden komen mensen samen. Door heel Europa worden initiatieven gestart vanuit supporters en clubs, die allen een niet weg te denken rol in de maatschappij vervullen. Zo ook door De Feijenoorder en Feyenoord.

Van een aanvoerdersband voor Diederik Gommers, tot Feijenoordersokken voor personeel van het Ikazia ziekenhuis. Van Feyenoordpakketten in verzorgingstehuizen tot de waardering die het zorgpersoneel toekomt voor hun tomeloze inzet! Spandoeken werden door Rotterdam opgehangen met de kreet: ‘Sterker Door Strijd’. Het is duidelijk, samen strijden we tegen corona!

Natuurlijk begint het bij iedereen allang weer te kriebelen en verlangen we weer naar het rollen van de bal. Wanneer mogen we weer met onze kameraden naar De Kuip. Het biertje en de hoge verwachtingen vooraf. De wedstrijdspanning en de ontlading. Het gemopper waarbij je soms wel eens bij jezelf denkt wat een ergernis, maar nog geen 24 uur daarna maak je je weer op voor de volgende wedstrijd. Feyenoord is zoveel meer dan alleen het voetbal!

Feyenoord wordt hard geraakt door de coronacrisis. Eredivisiewedstrijden en de bekerfinale die niet meer gespeeld worden. Maar ook evenementen, zoals het gezamenlijke Kameraadjes Voetbalfeest, konden niet doorgaan. Kan de club deze (financiële) klappen aan? Voorlopig wel maar hoe langer de onzekerheid duurt des te groter de gevolgen en problemen voor de club.

Op bijzondere momenten in het leven doen we het met zijn allen. De club, de supporters, de spelers en de medewerkers van de club. We hopen dat Feyenoord kan blijven rekenen op je onvoorwaardelijke liefde en steun. Pas goed op je naasten en help waar het kan om dit virus te bestrijden.