Skip to content

Petje af

6 mei blijft een speciale dag voor de Feyenoord supporter. Feyenoord won als eerste Nederlandse voetbalploeg de Europacup van Celtic. Menig supporter zal als hij kijkt naar de beelden en foto’s beamen dat hij er graag bij had willen zijn. We kregen een ingezonden verhaal van een supporter die in Milaan was op 12-jarige leeftijd. Samen met zijn vader, ooms en neef. Wat een belevenis!

Door die behaalde winst keek deze supporter ook in de KUIP mee hoe zijn club op 9 september 1970, in aanwezigheid van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de wereldbeker won van Estudiantes de La Plata.

In de feestvreugde en ondeugendheid van een 12-jarige na deze overwinning wilde hij een blijvende herinnering aan deze uitmuntende prestatie overhouden. Bij een willekeurige Feyenoord suppoost heeft hij na afloop van de wedstrijd een stadion PET “tijdelijk geleend”.

Nu, 50 jaar later heeft deze supporter de wens en behoefte om dit museumstuk terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar of familie van deze suppoost: D.P. Haage, met CAP nummer 92. En uiteraard met zijn oprechte excuses voor het lenen van de pet…

Zegt de naam D.P. Haage je meer? Neem dan contact op via [email protected]