Skip to content

Vier reuzen, elk een Goliath. Als de hoeders van de stad.

In 2014 is er een speciaal Feyenoord-vak geopend op de Zuiderbegraafplaats en destijds geopend door Gerard Meijer. De afgelopen maanden ontvingen wij meerdere berichten dat het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats een opknapbeurt kon gebruiken. Hier zijn we samen met de Zuiderbegraafplaats mee gestart.

Kuipgras

Inmiddels zijn de grasvakken bij de graven al opgeknapt door de grasmeester van Feyenoord Erwin Beltman. Eind augustus zal ook het gras van het strooiveld vernieuwd gaan worden. We starten aan de buitenringen en werken naar de middenstip toe. Uiteraard met eerbied voor de supporters die uitgestrooid zijn op het veld.

Lichtmasten

In de hoeken van het strooiveld staan nu houten palen met naambordjes welke de lichtmasten van De Kuip symboliseren. De houten palen gaan we vervangen door lichtmasten van aluminium. De naambordjes zullen een gepaste nieuwe plek gaan krijgen binnen het Feyenoordvak.

De lichtmasten zijn door het bedrijf Garfield Aluminium uit Schiedam gemaakt. Een flinke ingewikkelde klus. De lichtmasten zijn van aluminium en ruim 3,5 meter hoog. In de aankomende weken zullen de lichtmasten geplaatst gaan worden op de Zuiderbegraafplaats. De lichtmasten zullen symbolisch waken over de omgekomen kameraden.

Via de website en social media kanalen plaatsen we updates over dit unieke project.

Foto’s: Peter Paul Klapwijk