Skip to content

Update Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats

Het project lichtmasten plaatsen op de Zuiderbegraafplaats is bijna gereed. De bedrijven Lumeco en A.T.O. Elektro leggen op dit moment verlichting aan in de 4 lichtmasten. De verlichting is op basis van zonne-energie en zal symbolisch samen met de lichtmasten waken over onze overleden Kameraden.

Het bedrijf Forteck Infra B.V. is vandaag gestart op de Zuiderbegraafplaats met de voorbereidingen voor het plaatsen van de aluminium lichtmasten. De lichtmasten komen te staan op een betonnen blok. Hierop zullen de aluminium lichtmasten gemonteerd gaan worden. Vandaag is de grond weggehaald zodat morgen de betonnen voeten geplaatst kunnen gaan worden. De betonnen voeten (1800 kg per stuk) zullen met een hijskraan erin worden gezet.

Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond zal de vervolgstap zijn om de lichtmasten om de betonnen voeten te gaan monteren. Uiteraard zullen we zodra er nieuws is omtrent het plaatsen dit vermelden op onze website en social media kanalen.

De Feijenoorder bedankt de volgende bedrijven voor hun hulp bij dit bijzondere project: Garfield Aluminium B.V., Forteck Infra B.V., Lumeco, A.T.O. Elektro, Combinatie Civiele Technieken B.V. de Gemeente Rotterdam en Erwin Beltman.

betonnen voeten waarop de lichtmasten gemonteerd gaan worden
Op elke hoek van het uitstrooiveld komt er een aluminium lichtmast