Skip to content

Herdenkingsdoek in De Kuip voor Feyenoord – FC Twente

Feyenoord houdt samen met FSV De Feijenoorder een bijzondere traditie in ere. Net als ieder jaar wordt het herdenkingsdoek getoond in De Kuip, met daarop de namen van supporters, overleden (oud-) spelers en medewerkers van de club. Dit keer niet voor de openingswedstrijd in de voorbereiding, maar zondag voor de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie.

Het ontrollen van het indrukwekkende herdenkingsdoek gaat voor de wedstrijd Feyenoord – FC Twente traditioneel gepaard met een minuut stilte. Door de coronamaatregelen kunnen we na deze minuut niet massaal, zoals gebruikelijk, uit volle borst You’ll Never Walk Alone zingen. We verzoeken iedereen om mee te helpen aan een alternatief.

Massaal applaus

Feyenoord en FSV De Feijenoorder willen alle aanwezige supporters vragen na de minuut stilte massaal te applaudisseren voor onze overleden kameraden. Zo brengen we hen in het stadion een in deze tijden passend en respectvol eerbetoon.

Dat het doek bij de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van Feyenoord kan worden getoond, is te danken aan het werk van De Feijenoorder. Vrijwilligers van de supportersvereniging hebben er onder meer voor gezorgd dat de namen zijn bijgewerkt, er 97 namen zijn toegevoegd en dat het doek vanaf de tweede ring op de juiste wijze naar beneden komt.

Meer informatie over het herdenkingsdoek kan hier worden gevonden worden.