Skip to content

Heropening Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats

Vandaag heeft wethouder en loco-Burgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats onder toeziend oog van o.a. Gerard Meijer en Erwin Beltman symbolisch heropend met een druk op de knop waarna de lichtmasten aan gingen.

De supportersvereniging is al een ruime tijd bezig om het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats samen met verschillende partijen op te knappen. Hoogtepunt hierbij was het produceren van aluminium lichtmasten van bijna 4 meter hoog per lichtmast. De contouren van de echte lichtmasten van De Kuip zijn terug te vinden in de “miniatuur” lichtmasten inclusief verlichting.

Grasmeester Beltman zal in de aankomende weken het gras opnieuw inzaaien waarna het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats er Feyenoord waardig bij ligt.

Voor de lange termijn is er een protocol opgesteld wie voor welke taken verantwoordelijk is op het Feyenoord-vak. We zijn als supportersvereniging ontzettend trots dat we samen met veel sponsoren het voor elkaar hebben gekregen om het Feyenoord-vak netjes te maken. De lichtmasten waken symbolisch over de overleden Kameraden.

Wij bedanken de volgende bedrijven en personen voor hun hulp en sponsoring bij dit bijzondere project: Garfield Aluminium B.V., Combinatie Civiele Technieken B.V., Aannemingsbedrijf Forteck, Duik & Bergingsbedrijf W. Smit, Lumeco B.V., ATO Elektro BV, Hagoort Betonboringen, Erwin Beltman, Grado Graveer techniek, Boers & Co, Madern International B.V., Vasthouden, Glashandel Rotterdam en de medewerkers van de Zuiderbegraafplaats.