Skip to content

Mogelijke tegenstanders Feyenoord groepsfase Europa League

Aanstaande vrijdag om 13.00 uur wordt er geloot voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is op dit moment virtueel ingedeeld in pot 3, onze verwachting is dat hier ook geen verandering meer in gaat komen.

Enkel wanneer Red Bull Salzburg, Slavia Praag en Olympiakos allemaal uitgeschakeld worden in de Play-off ronde van de Champions League kan Feyenoord nog zakken naar pot 4. Red Bull Salzburg heeft de uitwedstrijd tegen Maccabi Tel-Aviv gewonnen met 1-2, en Olympiakos reist dinsdag met een comfortabele 2-0 voorsprong af naar Omonia Nicosia.

Pot 2 lijkt ook ver buiten handbereik aangezien daar 10 hoger geplaatste ploegen de Europa League Play-off ronde niet voor mogen overleven. In deze ronde spelen 17 teams welke hoger geplaatst zijn dan Feyenoord.

In onderstaande tabel is de virtuele indeling van de potten voor de Europa League groepsfase te vinden. Onderstreepte clubs zijn al zeker van een plaats in de groepsfase.

[table id=1 /]