Skip to content

Loting Europa League vanmiddag om 13:00

Vanmiddag wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is als derde geplaatst en zal het opnemen tegen drie tegenstanders uit Europese landen.

De loting is uiteraard live te volgen, zowel op Fox Sports 1 als op de website van de UEFA. De uitzending start om 13:00 uur en naar verwachting wordt tussen 13:15 uur en 13:30 uur het eerste balletje uit de kom gehaald. Er wordt gestart met pot 1 en doorgewerkt naar pot 4.

Tijdens de loting zijn er nog enkele zaken om rekening mee te houden. PSV en Feyenoord worden zeer waarschijnlijk gepaird. Dit wordt gedaan zodat ze niet tegelijk spelen en beide wedstrijden dus live kunnen worden uitgezonden. Dit betekent dat wanneer PSV in pot A t/m F wordt ingedeeld, Feyenoord automatisch alleen nog maar in pot G t/m L terecht kan komen. Waarschijnlijk zal dit ook gelden voor de volgende paren:

 • AS Roma & Napoli
 • Arsenal & Tottenham
 • Benfica & Braga
 • Gent & Standard Luik
 • Dinamo Zagreb & Rijeka
 • Sparta Praag & Slavia Praag
 • Bayer Leverkussen & Hoffenheim
 • Celtic & Rangers FC
 • Lille & Nice

De uiteindelijk gepairde clubs maakt de UEFA voor de loting bekend. Verder houdt de UEFA Russische en Oekraïense teams nog steeds uit elkaar, CSKA Moskou zal dus niet in één poule worden geplaatst met Zorya Luhansk.

Enkele uren na de loting zal het speelschema bekend worden gemaakt door de UEFA, de wedstrijden zijn op de volgende data:

 • Donderdag 22 oktober
 • Donderdag 29 oktober
 • Donderdag 5 november
 • Donderdag 26 november
 • Donderdag 3 december
 • Donderdag 10 december

[table id=2 /]