Skip to content

Hand in Hand kameraden: stuur een kaartje naar Jaap Plugers (pseudoniem Jacky van Dam)

Feyenoord heeft Jaap Plugers, de originele vertolker van het clublied Hand In Hand Kameraden vorige week een hart onder de riem gestoken. Plugers is ernstig ziek en daarom trokken enkele deelnemers van de Feyenoord Street League naar het verzorgingstehuis om voor hem te zingen en cadeaus te overhandigen. Klik hier voor het bericht.  

De geboren Rotterdammer Plugers, voor sommigen beter bekend onder zijn pseudoniem Jacky van Dam, vergaarde in 1963 grote bekendheid door Hand In Hand Kameraden in te zingen. Het lied is bijna vijftig jaar later nog altijd het lijflied van Feyenoord en schalt traditiegetrouw bij elke thuiswedstrijd door De Kuip als het eerste elftal van de Rotterdammers het veld betreedt.

Kaartenactie

Om Jaap extra steun te geven zijn we een kaartenactie gestart. Inmiddels heeft Jaap al tientallen kaarten ontvangen. Help jij mee om Jaap nog meer kaarten te bezorgen?

Jaap Plugers
Aafje De Twee Bruggen
Kamer 308
Pascalweg 41
3076 JK IJsselmonde