Skip to content

De februari editie van Hand in Hand valt deze week bij leden op de deurmat

Goed nieuws voor leden van De Feijenoorder. Deze week valt de februari editie van het supportersmagazine van Feyenoord op de deurmat.

In deze editie een voorwoord van voorzitter Remco Ravenhorst. Remco mist het bezoek aan de stadions enorm. Remco: “Maar zo hard als de club ons nodig heeft, is het andersom ook. De rol van Feyenoord in de maatschappij wordt onderschat. Ik doel dan niet op alle mooie projecten in de wijk, maar gewoon op jou en mij wanneer we onze club bezoeken of achternareizen. Ik mis het en heb de ontspanning nodig. Het is niet te doen, maar we moeten het er wel mee doen. Hoe moeilijk dat soms ook is.” Meer hierover lees je in het woord vooraf.

We interviewden aanvaller Brian Linssen. Linssen is vol ambities naar Rotterdam-Zuid gekomen: “Ik wil prijzen winnen. Nee, niet alleen prijzen winnen, maar daarin ook een aandeel hebben. Door wedstrijden te beslissen en mijn waarde voor het team te hebben. Alleen dan zie ik mijn periode bij Feyenoord als geslaagd.”

De spandoekenactie is een succes te noemen. Ruim 37.000 stoelen zijn er al verkocht. In het magazine is er uiteraard ruim aandacht voor de groeiende spandoekenzee in De Kuip. Er zijn een flink aantal spandoeken voor Dick Advocaat besteld. In dit nummer aandacht voor de Advocaat spandoeken. Nog geen spandoek besteld? Klik hier en help mee om De Kuip vol met spandoeken te krijgen.

De redactie sprak weer met een Blijdorpert die tevens ook Feyenoorder is. Nel Wisselaar zit aan de kassa bij Diergaarde Blijdorp. Redacteur Frank de Jong sprak met haar over Feyenoord en de Diergaarde. Frank sprak Nel ook over de situatie bij de Diergaarde. Nel: “Het is – ik zeg het maar gewoon op z’n Rotterdams – klote. Je kan er zelf niks aan doen, helemaal niks en het kost ons klauwen met geld. Het is vooral ook heel erg voor de collega’s die we moeten laten gaan. Ik hoop met heel mijn hart dat we voor de zomer weer open kunnen.”

Dit seizoen nemen we een kijkje op de werkvloer van Feyenoord. Hiervoor interviewde we Marijke Edel van het Feyenoord Museum. In haar rol als beleidsmedewerker stichting Feyenoord Museum blikt ze onder andere terug op het afgelopen jaar met als hoogtepunten de festiviteiten rond het winnen van de Europacup 1 en de Wereldbeker 50 jaar na dato.

We spreken oud=Feyenoorder Gill Swerts die op jonge leeftijd (14 jaar) naar Rotterdam kwam. De sympathieke Belg speelde 2 periodes voor Feyenoord en kwam onze huidige trainer Dick Advocaat onder meer bij AZ tegen. Gill over de aankomst met de spelersbus na het behalen van de tweede plaats in Heerenveen: “In de bus hoor je al dat supporters je staan op te wachten. Als je dan ziet hoe massaal die opkomst was voor een tweede plek, dat is ongelofelijk. Dat zijn momenten dat je merkt hoe groot de club is. Dat zag je ook bij het kampioenschap in 2017, wat dat teweegbrengt in de stad.“

Redacteur Gerrit-Jan van Heemst sprak met Saïd Boutahar. Saïd Boutahar (38) gold in de Feyenoord-jeugd als exceptioneel talent. De sierlijk middenvelder brak helaas nooit echt door in de kuip, waar groeibriljanten nu eenmaal niet altijd optimaal de kans krijgen. bij wat lager geklasseerde eredivisieclubs maakte Boutahar alsnog mooie tijden door, waarna buitenlandse avonturen het slotstuk van zijn loopbaan vormden. In het interview lees je onder andere wat Boutahar momenteel doet qua werk.

Ilyas El Moussaoui speelt bij Feyenoord 018. Redacteur Oscar van Bekkum spreekt met de jeugdspeler over zijn tijd in de Feyenoord Academy en zijn oranje ervaringen. Ilyas: “Je bent spits van het Nederlands Elftal en dat soort ballen moet je gewoon opeisen, werd mij verteld.”

Naast deze items staan er nog veel meer gave supportersitems en verhalen over Feyenoord in het magazine Hand in Hand. Wil je Hand in Hand automatisch ontvangen? Klik hier en word lid! Hand in Hand is tevens los verkrijgbaar. Klik hier en bestel Hand in Hand in onze webshop.