Skip to content

Leden ontvangen in mei de Wim Jansen special

Eigenlijk hoefde het van de hoofdpersoon zelf niet zo, een speciaal boekie van De Feijenoorder. Daar is de Rotterdammer veel te bescheiden voor. Vroeger liet hij liever zijn voeten spreken, tegenwoordig werkt de man, die dit jaar 75 wordt, het liefst in alle rust achter de schermen van de jeugdopleiding. Hij wordt wel eens ‘Stille Wim’ genoemd, maar stil is hij allerminst als het gaat om zijn voetbalvisie en zíjn club, Feyenoord.

De redactie van Hand in Hand vond dat het er tóch van moest komen. Iemand die als tienjarige lid werd van onze club, vijftien seizoenen in het eerste elftal speelde in maar liefst 422 competitiewedstrijden, 31 bekerwedstrijden, 52 Europacupwedstrijden, 2 Wereldbekerwedstrijden en 168 vriendschappelijke of oefenwedstrijden, verdient immers een groot eerbetoon van de supporters. Bovendien nam deze oer-Feyenoorder in 1991, na een roerige en sportief dramatische periode, zijn verantwoordelijkheid en wist Feyenoord onder zijn leiding de KNVB Beker te winnen, wat de ‘ommekeer’ voor onze club betekende. Nadat zijn trotse familie, een echt Feyenoord-gezin, hem min of meer overhaalde, stemde hij er mee in.

In navolging van de specials over Henk Schouten, Cor van der Gijp, Gerard Meijer en József Kiprich verschijnt in de week van 7 mei een speciale uitgave van FSV De Feijenoord over Wim Jansen, een van de grootste iconen van onze club.

Met onder meer een interview met Henrik Larsson – die Wim Jansen ontdekte in zijn Zweden en met wie hij ook als trainer van Celtic werkte – en oud-spelers, onder wie boezemvriend Jan Boskamp over hun teamgenoot of trainer, en natuurlijk zijn levensloop, sportieve hoogtepunten en zijn periode in Amerika. Dat alles met uniek beeldmateriaal uit onder meer het archief van Piet Bouts, in een fraaie vormgeving.

Nog geen lid maar wel de Wim Jansen special ontvangen?
Leden ontvangen de Wim Jansen special automatisch. Nog geen lid? Klik hier en ontvang voortaan ook de unieke specials op je deurmat.