Skip to content

De Feijenoorder 90 jaar!

Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder bestaat 90 jaar!

3 mei 1931 – 3 mei 2021

De Feyenoord Supportersvereniging is opgericht na onvrede vanuit supporters. In 1931 besloot het bestuur van Feyenoord de thuiswedstrijd tegen Ajax niet op het eigen veld te laten spelen, maar in het stadion van Sparta. Veel supporters spraken hun onvrede uit over dit besluit en richtten toen Feyenoord Supportersvereniging op. Met als taak de beslissingen van het bestuur goed onder het licht te houden en de belangen van de supporters te behartigen.

Dit is na 90 jaar niet veranderd. We komen nog steeds op voor de belangen van de supporters en maken ons hard voor iedere Feyenoord supporter.

Door de jaren heen is het Legioen gegroeid en ook het ledenaantal. In 2016 fuseerde vereeniging De Feijenoorder met de Feyenoord Supportersvereniging en zo was De Feijenoorder geboren.

We werken al jaren met honderden supporters om de vereniging sterker, toffer en groter te maken. Met veel passie en plezier wordt er een magazine geschreven en uitgebracht, mogen we het stadion vullen met duizenden vlaggen, serpentine of een gigantisch doek en organiseren we (buitenlandse) reizen, events en borrels.

Uiteraard blijven we dit in de toekomst doen en door ons enorm brede (en geweldige) achterban moet dit lukken!

Om ons 90 jarig bestaan te vieren hebben we 6 supporters gevraagd om te beschrijven hoe zij de vereniging zien. 6 verschillende supporters met ieder een ander verhaal, maar één ding hebben zij gemeen: hun liefde voor Feyenoord. Een betere vertegenwoordiging van het Legioen kunnen we niet beschrijven.

Feijenoorder. Dat ben ik. Dat ben jij. Feijenoorders, dat zijn wij!

Felicitaties

Wij ontvingen van Feyenoord een boeket bloemen en een taart met beide logo’s. Sportclub Feyenoord feliciteerde ons via de website en met een boeket bloemen. Dank Feyenoord en Sportclub Feyenoord!