Skip to content

Unieke Feyenoord en F.C. Utrecht- shirtveiling

Elk jaar organiseert de SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) rondom de wedstrijd F.C. Utrecht – Feyenoord de zogenaamde “Mariniersdag”, een reünie van oud-mariniers i.c.m. de wedstrijd welke altijd druk bezocht wordt.

Vice-voorzitter van SVFCU Siege Postuma vertelt dat het mooie initiatief de Mariniersdag acht jaar geleden is begonnen. Toen waren er 22 oud-mariniers aanwezig bij het duel, nu zitten we normaal gesproken op zo’n 150. Hierbij zitten Utrecht en Feyenoord-supporters door elkaar heen om de wedstrijd te bekijken. Deze actie wordt altijd rond FC Utrecht – Feyenoord gehouden omdat mariniers worden opgeleid in Rotterdam.

De traditionele Mariniersdag is dit seizoen door het coronavirus in afgeslankte vorm doorgaan. De wedstrijd werd bezocht door 3 afgevaardigde: een Marinier met een voorliefde voor Utrecht, een voor Feyenoord en een neutrale Marinier. Hierbij werd er een actie gestart waarbij supporters een e-ticket konden kopen waarvan de opbrengst naar de Mentelíty Foundation ging.

Tijdens het seizoen heeft Siege Postuma verschillende unieke shirts verzameld van Feyenoord en F.C. Utrecht. Deze shirts gaan geveild worden voor het goede doel. Supporters van F.C. Utrecht kunnen bieden op shirts van de nummers 1,2, en 3 van de speler van het jaar verkiezing, de David di Tommaso trofee. Daarnaast heeft aanvoerder Willem Janssen een shirt beschikbaar gesteld. Feyenoord-supporters kunnen o.a. bieden op het Full Support shirt van Steven Berghuis gedragen in de wedstrijd F.C. Utrecht-Feyenoord en het “Europese Keepersshirt” van Nick Marsman.

Wil je bieden op de Feyenoord-shirts? Klik hier en wie weet hangt het shirt van Steven Berghuis binnenkort bij jou thuis! Je kunt op de F.C. Utrecht-shirts bieden door hier te klikken. De veiling loopt t/m 20 juni, tijd 22.00 uur.

Deze unieke veilingen worden georganiseerd door De Feijenoorder en de SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU). De opbrengst van beide veilingen worden bij elkaar opgeteld en evenredig verdeeld over 3 goede doelen: de Dirk Kuyt Foundation, de Mentelíty Foundation en het Sint Maartenpact.