Skip to content

Voorzitter De Feijenoorder ontvangt de ‘Silver Cross of Merit of Hungary’

Vandaag heeft Remco Ravenhorst, voorzitter van officiële Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder, uit handen van ambassadeur András Kocsis de ‘Silver Cross of Merit of Hungary’ ontvangen voor het promoten van een icoon uit de Hongaarse voetbalgeschiedenis in Nederland. Deze erkenning vind zijn grondslag in de Kiprich-special die de vereniging in mei 2020 uitbracht. Remco nam de onderscheiding bij de Hongaarse ambassade in Den Haag in ontvangst. “Deze erkenning is een enorme eer. Het toont nog eens te meer dat Kiprich niet alleen bij ons een gewaardeerde speler is maar ook in Hongarije nog een grootheid is. Mijn dank gaat uit naar de ambassadeur en naar de fantastische redactie die special in elkaar hebben gedraaid. Zonder hen werk hadden we hier vandaag nu niet gestaan.

De József Kiprich-special
De 40 pagina’s tellende special over de carrière van József Kiprich is gemaakt door de redactie van ons supportersmagazine Hand in Hand. Aan de special werkten onder meer Willem van Hanegem, Michel van Egmond, Iwan van Duren, Berne van Leeuwen, Gaston Taument, John de Wolf, Ruud Heus, Ulrich van Gobbel, John Metgod, Arnold Scholten, Theo Lucius en Regi Blinker mee. Daardoor mag de special een waar collectorsitem genoemd worden.

Oplage van 17.000 exemplaren
De special over de Hongaarse speler en Feyenoords held verscheen op 8 mei 2020, 25 jaar naar zijn afscheid als speler van Feyenoord. De special werd verspreid onder leden van De Feijenoorder en was verkrijgbaar bij boekhandels en in de online shop van De Feijenoorder. Ter ere van de special sprak de supportersvereniging online met József en zijn zoon Dani. Daaruit bleek dat de liefde tussen supporters en József nog altijd wederzijds is. József blijft voor altijd een cultheld en een van ons! Jóóózsef, Jóóóóózsef!

De Feijenoorder heeft nog steeds plannen om József weer naar De Kuip te halen. Wie weet kunnen we dit nog dit seizoen realiseren. De Kiprich-special is nog in een kleine oplage te koop in de online shop: klik hier en bestel jouw exemplaar van de József Kiprich-special.