Skip to content

UEFA keurt sfeeractie af

Zoals jullie van ons gewend zijn, werken wij al een aantal weken aan een mooie sfeeractie voor de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin thuis. Dit keer wilden we niet alleen een spandoek tonen bij het begin van de wedstrijd, maar ook bij opkomst na de rust. Voor een sfeeractie tijdens Europese wedstrijden heb je toestemming van de UEFA nodig. 

Bovenstaand ontwerp met de tekst: “Wij zijn Rotterdammers – Wij houden vol!” is in de ogen van de UEFA in strijd met artikel 16.2 en om die reden hebben zij onze aanvraag afgekeurd. Een belachelijk besluit van de UEFA, die daarmee geen respect toont aan de supporters. Binnen de beschikbare tijd en het strenge beleid van de UEFA zien wij geen mogelijkheid/ruimte om nog een bezwaar in te dienen.

Sfeeracties worden voorafgaand aan de wedstrijd nooit publiekelijk aangekondigd. Helaas heeft de huidige situatie ons doen dwingen het plan toch naar buiten te brengen. De enige verrassing die we voor donderdag nog kunnen houden is de actie voorafgaand aan de wedstrijd en de atmosfeer die wij voor Feyenoord 1 met elkaar kunnen creëren.

Zoals de tekst al eerder zei.. WIJ ZIJN ROTTERDAMMERS WIJ HOUDEN VOL.