Skip to content

De Feijenoorder steunt het statement van de club over de aanval op een Union Berlin-delegatie

De Feijenoorder steunt het statement van de club over de aanval van gisterenavond op een Union Berlin-delegatie. De club presteert goed in de UEFA Conference League, we genieten van de nieuwe speelstijl onder leiding van trainer Arne Slot. Deze aanval maar ook het gooien van voorwerpen naar het speelveld zorgen voor een slecht imago voor de club. Steun de club massaal maar onthoud je van zaken die de club schaden. Hieronder kun je het volledige statement van de club lezen.

Statement Feyenoord over aanval op Union Berlin-delegatie

Feyenoord heeft kennisgenomen van het feit dat afgevaardigden van 1. FC Union Berlin, waaronder bestuursleden, gisteravond in een eetgelegenheid in het centrum van Rotterdam onheus zijn bejegend, zelfs zijn aangevallen en daarbij licht gewond zijn geraakt. Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden.

Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat dit afgevaardigden van 1. FC Union Berlin ten deel is gevallen. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen. De club kan er niet over uit dat mensen denken dat het op enige wijze acceptabel is om dergelijk gedrag te vertonen.

Feyenoord is van mening dat de (sportieve) strijd tussen twee voetbalclubs, in dit geval Feyenoord en 1. FC Union Berlin, te allen tijde op het veld plaatsvindt gedurende negentig minuten en nooit of te nimmer op andere wijze, al helemaal niet door mensen te bedreigen of te verwonden. Voor personen die daar anders over denken is nul komma nul plaats bij de club.

Feyenoord hoopt voorts dat de daders gevonden worden en bestraft worden voor dit stuitende geval van openbare geweldpleging en hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen.

Foto: Yannick Verhoeven