Skip to content

Open brief

Als supportersvereniging van en voor iedereen omarmen wij elk initiatief om met elkaar de dialoog te vinden. Daarom plaatsen ook wij onderstaande open brief. Elke poging om de huidige impasse te verbreken verdient een kans!

Open Brief aan Raad van Commissarissen van Feyenoord

Beste Commissarissen,

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen: Niemand is blij met de ontstane situatie. Niemand wil dat deze situatie zich voor doet, voor deed of voor gaat doen in de toekomst. 

Iets meer dan een maand geleden schreef RTV Rijnmond in een nieuwsartikel over de relatie tussen club en supporters: “Niemand weet nog hoe het nu verder moet bij Feyenoord”. Iedereen die Feyenoord een warm hart toe draagt weet dat dit de grootst mogelijke onzin is. Daarom hebben wij supporters ook met verbazing naar de persconferentie vandaag gekeken waarin werd gezegd dat er werd gezocht naar een oplossing voor de situatie. Er werden diverse partijen genoemd, maar één partij ontbrak structureel in deze passage: Supporters. Dat vinden wij bijzonder frappant, want elke Feyenoorder weet dat de oplossing even eenvoudig als doortastend is: Bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen. Want kansen op succes worden vergroot als supporters vanaf het begin transparant betrokken worden. 

Het grote onderliggende probleem van deze oneliner is dat supporters en club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn, een feit dat voornamelijk voort komt uit het principe dat het idee leeft dat ‘praten nergens toe leidt’. De vele honderden uren die club en supporters met elkaar om tafel hebben gezeten heeft niet bijgedragen aan enige vorm van acceptatie en/of toenadering. Een trieste conclusie die iedereen aan beide kanten zal kunnen onderschrijven.

Dit is dan ook de reden waarom deze open brief is opgesteld, want zoals gezegd weet elke echte Feyenoorder diep in zijn hart hoe het verder moet met Feyenoord; Bestuurders en supporters moeten met elkaar aantonen dat een dialoog de club vooruit helpt. Nu er ruimte lijkt voor een frisse wind, willen we af van achterkamertjes politiek en zoveel mogelijk supporters informeren én betrekken. Hierbij maken wij dan ook de eerste knieval en kiezen wij publiekelijk voor dit standpunt om aan te tonen dat intenties van supporters oprecht zijn: 

Wij nemen hierbij het initiatief voor wederom het opstarten van de dialoog en vernemen graag wanneer we gezamenlijk met u allen aan de best mogelijke

Deze open brief heeft ondersteuning van:

De Vereeniging van Zuid
Kerngroep Sfeeracties & Vrijwilligers
Feyenoord Supportersraad
SCF
De Legioenzaal
FIIIR
De NoordZijde
RJK
FRS1908
Stadion Feijenoord Unit-Houders
De Twaalfde Man
Lunatic News
LMF
Vrienden van De Kuip
Cabras Feliz
FRFC1908