Skip to content

Informatie afscheid Wim Jansen

Op zaterdag 29 januari aanstaande vindt het afscheid plaats van Wim Jansen. Feyenoords clubicoon overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd. In dit bericht lees je meer informatie over het programma en de toegankelijkheid.

De dag van het afscheid begint met een besloten afscheidsdienst in De Kuip. Deze dienst is alleen toegankelijk voor genodigden en niet voor overig publiek.

Eenieder die Wim Jansen een laatste eer wil bewijzen is aansluitend vanaf 14:00 uur welkom op het voorplein van het stadion aan de Olympiaweg. De wens is dat er vanaf daar een erehaag wordt gevormd tot aan Varkenoord, waar Jansen als adviseur en vertrouwd gezicht ook zeer geliefd was.

De rouwauto begint even voor half drie aan een ereronde, die begint op de buitenring van De Kuip waar fraaie foto’s van Jansen uit zijn lange Feyenoord-carrière zullen worden getoond. Om 14:30 uur bereikt de rouwauto het voorplein voor het afscheidsmoment voor supporters. Na een stop onder de letters ‘Stadion Feyenoord’ wordt via een erehaag van supporters en belangstellenden koers gezet richting Varkenoord. Op het complex zelf vindt het laatste (besloten) deel van het programma plaats, enkel voor genodigden.

De familie stelt op deze manier heel graag eenieder in staat een laatste groet te brengen aan hun Wim, een van de grootste en succesvolste Feyenoorders allertijden. Wel hecht de familie er waarde aan dat er bij het afscheid geen knalvuurwerk en vuurpijlen worden afgestoken.

Feyenoord, De Feijenoorder en diverse supportersgroepen hopen op een waardig en groots eerbetoon aan Wim Jansen, iets dat hem meer dan toekomt na de vele jaren dat hij de club diende en trouw was.