Skip to content

Open het stadion voor iedereen

De voetbalstadions in Nederland gaan dit weekend weer open. Echter mag slechts een derde van de capaciteit worden gebruikt. Dit vinden wij als bestuur van De Feijenoorder onacceptabel. Wij zijn tegen het claimen van kaarten voor slechts een bepaald deel van onze supporters. Wij zijn er voor alle supporters! Vanuit die optiek is voor ons iedere oplossing anders dan het volledig openen van het stadion voor iedereen, géén oplossing. Ons standpunt is dus duidelijk: open het stadion voor iedereen. Niet morgen of volgende week, maar NU!  

Maandag 31 januari 2022 was de eerste van waarschijnlijk vele momenten waarop supporters kaarten konden claimen voor een thuiswedstrijd. Een thuiswedstrijd waarvoor je als seizoenkaarthouder hebt betaald, maar waarvoor je nu een plaatsje moet zien te bemachtigen. Een situatie die is ontstaan door de absurde regelgeving van de Nederlandse overheid die de Nederlandse clubs alleen toestaat voor een derde van de capaciteit te openen. Dat terwijl in veel landen volle stadions te zien zijn en al eerder is aangetoond dat stadions geen besmettingshaarden zijn.  

Ook de in het stadion geldende regels vinden wij onlogisch voor een evenement in de buitenlucht. QR-code tonen, 1.5 meter afstand houden én mondkapje dragen én verplicht blijven zitten. Door deze omstandigheden is de beleving van een wedstrijd niet zoals het zou moeten zijn.  

Natuurlijk hebben we alle begrip voor de mensen die dolgraag, op welke manier dan ook, hun club willen steunen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Datzelfde begrip hebben we voor de mensen die besloten hebben de wedstrijden in deze vorm juist te boycotten. Daarom is ons standpunt voor alle supporters bedoeld: open het stadion voor iedereen. Niet morgen of volgende week, maar NU!    

Foto: Yannick Verhoeven