Skip to content

“Ik combineer mijn werk met Feyenoord”

Tekst door: Martijn Copier
Foto’s door: Danny de Groot

Zo beantwoordde Marcel de Vos (45) de vraag: hoe hij Feyenoord als drukke ondernemer kon combineren met het bezoeken van wedstrijden.
“Want als Feyenoord speelt, werk ik sowieso niet!”

Marcel, geboren in Gorinchem, maar woonachtig met zijn vrouw en zoon (14) in Leerdam heeft een dakdekkersbedrijf. “Op mijn 16e ben ik begonnen in dit vak en vanaf mijn 21e heb ik een eigen bedrijf.”
“Mijn wens is dat zowel mijn zoon als bonuszoon in het bedrijf komen werken en dat we lekker dicht zijn wanneer Feyenoord speelt.” Zijn vrouw houdt nu zelfs al rekening met mogelijke datums waarop Feyenoord misschien zou kunnen spelen.

Het Feyenoordgevoel is Marcel met de paplepel ingegoten.
Vroeger kwam de hele familie op zondag ochtend al bij elkaar en dan hoopte Marcel dat hij mee kon naar de Kuip met een neef die een kaartje over had.
Zo maakte Marcel zijn debuut in De Kuip toen hij 5 jaar oud was en vanaf zijn achtste levensjaar had hij een eigen seizoenkaart voor Vak C.
Marcel maakte een regenachtige wedstrijd mee tegen MVV, waarbij er nog geen 7000 supporters in het stadion zaten. ‘Eigenlijk was dat de mooiste tijd,” glundert hij.
“Het jaar van de UEFA Cup in 2002 heb ik (noodgedwongen) niet meegemaakt, dus een “successupporter” kan je mij niet noemen.”

Marcel heeft al in diverse vakken gezeten, maar sinds 3 seizoenen staat hij (“want zitten doe je thuis”) op vak S.

Inmiddels reist Marcel overal naar toe waar Feyenoord speelt.
Wellicht hebben mensen hem weleens zien rijden, want hij reist altijd met zijn speciale bus. Achterin is een ruimte gemaakt met een matras en dekens, zodat er ook geslapen of gerust kan worden.

Waarom dan? Je kan toch ook met het vliegtuig? “Ik geef niet graag de controle uit handen en daarom zit ik het liefst zelf achter het stuur.”

“Zelfs als ik niet rijd, blijf ik wakker.”

Op weg naar Tirana was Marcel toch even in slaap gevallen (gelukkig niet achter het stuur) en toen hij wakker werd reden ze op een onverharde weg in zeer dichte mist. “Dat was wel even spannend ja.” Maar verder gaat het reizen per bus eigenlijk altijd goed. Dat komt ook omdat Marcel bij zijn 15 jaar oude Volkswagen Transporter voor iedere Europese reis een grote check laat doen door de garage.

“De buitenkant is 15 jaar, van binnen is eigenlijk alles nieuw.”

“Behalve de passagiersstoel, die blijft maar kraken sinds er een 180 kilo wegende kameraad op heeft gezeten,” lacht Marcel.

Marcel wil als ondernemer graag De Feijenoorder steunen.
Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan het realiseren van een zakelijk lidmaatschap van onze mooie vereniging en Marcel stak zijn enthousiasme niet onder Kuipstoelen of reservebanken. Hij zit boordevol ideeën waarom een zakelijk lidmaatschap voor de ondernemer en voor de vereniging leuk en lucratief zou kunnen zijn.

Binnenkort zullen wij hierover meer informatie verstrekken.

Marcel, bedankt voor je openhartigheid en wij hopen jou met jouw bus in heel veel Europese landen tegen te gaan komen dit jaar.