Skip to content

Mooie bestemming voor Lazio spandoek

Supportersvereniging De Feijenoorder draagt zorg voor alle sfeeracties in het stadion. Zo ook de sfeeractie van afgelopen donderdag 3 november 2022 tijdens de wedstrijd Feyenoord – Lazio.

De grote spandoeken die meerdere keren per jaar in het stadion te zien zijn worden met grote zorgvuldigheid voorbereid. Tijdens de opkomst ontvouwen onze sfeerteamvrijwilligers het Lazio spandoek vanaf de gele-zijde van het stadion. Het doek blijft hier vaak enkele minuten hangen waarna deze weer na de wedstrijd wordt opgeborgen in onze container.

Voor het sfeerteam is het al een aantal jaar zoeken naar een mooie eindbestemming voor de gebruikte doeken. Het doek wordt nooit twee keer gebruikt in het stadion. Omdat de doeken vaak erg groot zijn, is het voor partners en geïnteresseerde vaak onmogelijk om het doek op te slaan of elders voor te gebruiken. Dit jaar kwamen we in contact met het jaarlijks terugkerend boks-event Gladiatoren Aan De Maas.

Het spandoek dat te zien was bij de opening van de wedstrijd Feyenoord – Lazio toonde een gladiator die door een bokser naar de grond wordt gewerkt. De gladiator staat symbool voor de Romeinen waar Feyenoord die avond tegen speelde in de Europa League.

In samenwerking met Gladiatoren Aan De Maas werd er een mooie eindbestemming voor een deel van de actie bedacht. Het middenstuk van het spandoek waar de gladiator en bokser afgebeeld staan, wordt verknipt in verschillende stukken waarna er zeven unieke canvassen van worden gemaakt. Deze canvassen zullen op zaterdag 12 november geveild worden voor het goede doel ‘Mattie training’.

Mattie training

Bewegen draagt bij aan de positieve persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. De Mattie trainingen zijn ingericht om jongeren uit zuid te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Met trainingen zoals de agressietraining en weerbaarheidtraining, dragen we niet alleen bij aan het maatschappelijk gewenste gedrag, maar ook aspecten als zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline en sociale vaardigheden worden getraind. 

We zijn blij dat het spandoek deze keer een mooie bestemming zal krijgen en hopen dat er een mooi bedrag opgehaald kan worden.