Skip to content

De Feijenoorder is voor meer supporters in het stadion

Afgelopen weekend was het ook weer te zien in het Abe Lenstra Stadion tijdens de wedstrijd tegen sc-Heerenveen; de vele lege plekken in het stadion. De angst regeerde in aanloop naar de wedstrijd. De lokale driehoek was zo bang voor Feyenoorders op de thuistribunes, dat alleen seizoenkaarthouders van Heerenveen toegang hadden tot de wedstrijd.

Niet alleen de ‘kleinere’ betaald voetbal organisaties (BVO), maar ook de grotere BVO’s kampen met dit probleem. Het komt steeds vaker voor dat wedstrijden op supportersonvriendelijke dagen en/of tijden plaatsvinden. Supporters door heel het land reizen vaak vele uren om hun geliefde club te steunen. Zo ook onze eigen aanhang.

In plaats van dit fenomeen te omarmen, wordt er alles aan gedaan om supporters zo veel mogelijk te weren. Ook nu lijkt de lokale driehoek van Heerenveen liever een half leeg stadion te willen, dan in gesprek te gaan hoe we zo goed mogelijk kunnen faciliteren dat het stadion gevuld is.

Afgelopen zondag is de wedstrijd probleemloos verlopen. Ook het feit dat supporters met vrij vervoer naar het stadion mochten komen, heeft niet tot problemen of ongeregeldheden geleidt.

We willen ons niet alleen hardmaken voor dit probleem, maar we willen ook actief oproepen aan de BVO sc-Heerenveen, de supportersvereniging FeanFan, de Gemeente Heerenveen en de BVO Feyenoord Rotterdam om het uitbreiden van het uitvak serieus te bespreken in aanloop naar het bekerduel op 1 maart. Er zijn binnen onze eigen aanhang honderden supporters die wekelijks naast een uitkaartje grijpen doordat de capaciteit van een vak het simpelweg niet aankan. Ondanks het rotte tijdstip van 20.00 uur en de grote reisafstand, zijn ook nu weer honderden Feyenoorders bereid deze trip te maken. Daarnaast onstaat er regelmatig een situatie op de thuistribunes, die door de thuisspelende club als onwenselijk wordt bestempeld wat  te maken zou hebben met supporters op losse kaarten.

Zonder supporters geen voetbal!

Foto: Parallax Pictures