Skip to content

Peter Houtman Special Uitreiking 3 mei 2023

Peter Houtman ontvangt uit handen van Boudewijn Warbroek de Hand in Hand Special tijdens de uitreikingsavond op Voetbalvereniging Meeuwenplaat te Hoogvliet. Met ruim 100 genodigde was het een prachtige avond ter ere van een echte Feijenoorder; Peter Houtman. 

Het is woensdag 3 mei 2023 en FSV De Feijenoorder blaast vandaag 92 kaarsjes uit.

Langs de weg en op de kantine van V.V. Meeuwenplaat wapperen de FSV vlaggen fier in de wind.

Dubbel feest!

Want in dit geval hangen de vlaggen uit voor de officiële presentatie van de Peter Houtman Special.

Circa 100 genodigden waren getuige van een ontspannen avond waarbij Jan Dirk Stouten de zoons van Peter leuke herinneringen uit hun jeugd liet opsommen. Zo kreeg Jeffrey de lachers op zijn hand toen hij vertelde hoe hij vroeger in de buurt oorlogje speelde met zijn vader, waarbij omwonenden verbaasd keken wat voor capriolen Peter allemaal uithaalde.

En Mike vertelde dat wanneer ze als gezin vroeger uit eten gingen en er een fan een praatje wilde maken, dat Peter rustig het gesprek aan ging en ondertussen de maaltijd al koud geworden was.  

Peter zelf heeft gevoetbald voor alle 3 de Rotterdamse clubs, maar is van huis uit een echte Feyenoorder. Van kinds af aan reed hij achterop het brommertje door de Maastunnel van West naar Zuid om Feyenoord aan te moedigen. Zo is Peter altijd verbonden geweest aan die mooie club op Rotterdam Zuid. Als supporter, als speler en inmiddels al 25 jaar als vaste stadionspreker.

 

De wat oudere supporter zal Peter herinneren van zijn weergaloze doelpunten tegen onze grootste rivaal. De jeugd kent hem vooral van het afscheidswoord na iedere thuiswedstrijd: “Doei, Doei!”

Dit is echter nooit een “bewussie” geweest, zoals Peter zelf zegt. Dit is toevallig zo ontstaan. En tegenwoordig krijgt hij na de wedstrijd van 40.000 man “Doei, Doei!” terug.

 

Peter Houtman is een week geleden geridderd in Orde van Oranje- Nassau.

Nuchter als Peter is, had hij tot in de kerk waar de plechtigheid plaats ging vinden, nog geen idee waarom hij daar was. Hij was in de veronderstelling dat er iets voor zijn zoon zou gebeuren.

En zo kennen wij Peter. Hij treedt niet graag op de voorgrond en is altijd bescheiden.

Zoals Jan Dirk Stouten al zei: “Peter staat gewoon te dweilen op zijn eigen feestje!”

 

Dit, nadat er in de zaal een glas was stuk gevallen.

 

We kijken terug op een geslaagde avond waarbij veel trotse en blije gezichten proostte op onze echte Feijenoorder; Peter Houtman.

 

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren die deze avond medemogelijk hebben gemaakt:

Foto’s: Yannick Verhoeven
Tekst: Martijn Copier