Skip to content

LeveFeyenoord 1 – Gebouw ingepakt. Doek hangt prachtig! (Mijlpaal #2)

Mijlpaal #2 van de crowdfunding LeveFeyenoord1 was binnen 24 uur behaald. De belofte om een gebouw in te pakken met een spandoek was na de wedstrijd op 14 mei onze hoogste prioriteit.

 

Het gaf ons de mogelijkheid om alle plannen voor het inpakken van een gebouw uit te zetten. Het klinkt eenvoudig maar het inpakken van een gebouw doe je niet zomaar. Door jullie steun konden we de pre-afspraken met gespecialiseerde bedrijven concreet maken en een deadline bepalen. Het kampioensspandoek moet op zaterdag 20 mei 2023 aan het JEX gebouw in Rotterdam hangen.

 

Ruim 27 uur lang werken we samen met supporters op hoge hoogte om het grootste spandoek van Nederland op te hangen. 


Zoals je misschien al weet zijn onze vrijwilligers de afgelopen dagen keihard bezig geweest met het bevestigen van het kampioensspandoek aan het oude Unilever pand in de stad. 


FSV De Feijenoorder - Mega Spandoek Unilever Gebouw Rotterdam - Reparatie
Donderdag, 18 mei, 2023
Reparatie
De voorbereidingen hiervoor startte echter met een flinke tegenslag. Het doek lag tot ons grote verdriet in verschillende stukken kapot in het stadion. Hier werd direct op gereageerd en in twee dagen hebben we het doek volledig kunnen repareren om vervolgens naar de zeilmakerij te brengen waar het doek werd klaargemaakt voor de stad.
Donderdag, 18 mei, 2023
FSV De Feijenoorder - Mega Spandoek Unilever Gebouw Rotterdam - Klimmers
Vrijdag, 19 mei, 2023
Voorbereidingen
Het klimbedrijf Insight Rescue & Access Services startte deze dag met de voorbereidingen op het dak. Zij legden alles op het dak klaar voor de vier doeken die op zaterdag naar boven gelopen zouden worden.
Vrijdag, 19 mei, 2023
Zaterdag, 20 mei, 2023
Dag 1
De doeken werden met man en macht naar boven gedragen. Bijna 2,5 uur was er nodig om alle doeken boven te krijgen. Eenmaal boven werd de groep verdeeld en begonnen de supporters aan het bevestigen van het doek. Door de vele wind op het dag kregen we helaas maar 1 lange zijde en 1 korte zijde aan het pand te hangen. Van 08.00 uur tot 23.00 uur werd er hard gewerkt op het dak.
Zaterdag, 20 mei, 2023
Zondag, 21 mei, 2023
Dag 2
Om 07.30 uur meldde de eerste supporters zich alweer bij het pand. Met de wedstrijd tegen Emmen was de opkomst iets minder, maar desalniettemin waren er toch weer genoeg supporters om de klus te klaren. Vol goede moed startte de jongens en meiden met de andere twee doeken, helaas bleek ook nu de wind te sterk. Er werd deze dag nog één lange zijde opgehangen, waarna besloten werd te stoppen. Nadat alle supporters die geholpen hadden weer thuis waren, belde de klimjongens op met de mededeling dat de wind op maandag 22 mei zou gaan liggen. Je kunt het al raden.....
Zondag, 21 mei, 2023
FSV De Feijenoorder - Mega Spandoek Unilever Gebouw Rotterdam
Maandag, 22 mei, 2023
Dag 3
Om 07.00 uur stonden we klaar om het dak op te gaan. De laatste kopse kant werd klaargelegd en voor 08.30 uur hing deze zijde ook! Het volledige doek hangt nu aan het pand. Vol trots, FEYENOORD, FEYENOORD, WAT GAAN WE DOEN VANDAAG?
Maandag, 22 mei, 2023

Foto’s: Mandy Horstink

FSV De Feijenoorder - Mega Spandoek Unilever Gebouw Rotterdam
Fotograaf: Jeannette Melsen
FSV De Feijenoorder - Mega Spandoek Unilever Gebouw Rotterdam
Fotograaf: Jeannette Melsen

Speciale dank gaat uit naar:

Deze bijzondere actie was nooit een succes geweest zonder een hele hoop belangrijke partners! Wij willen daarom namens de gehele vereniging en alle leden onderstaande partners enorm bedanken.

 • BRKdesign; Jullie hebben professioneel zorg genomen voor het ontwerpen en ontwikkelen van de crowdfundingpagina. Dankzij jullie stond de site als een huis.
 • CNS Transport B.V.; Dankzij jullie is het spandoek na reparatie heelhuids aangekomen bij het JEX gebouw aan de Maas. Hiermee kon de grote operatie op locatie starten!
 • ClubCollect; Jullie crowdfunding formulier heeft ons wederom goed geholpen.
 • De Noordzijde; Bedankt voor de hulp en inzet van jullie trouwe achterban, dankzij de vele handen hebben we deze actie tot een succes kunnen maken.
 • Erik Heemskerk; Enorm bedankt voor de sponsoring van de Italiaanse biertjes via De Zoom Renesse.
 • FRFC1908; Dankzij jullie expertise, vele connecties, enorme inzet in jullie werk- en vrijetijd kan heel Nederland genieten van het allergrootste spandoek van Nederland! 
 • Feestcafé De Zoom; Buiten de logistieke hulp, catering en het gebruik maken van de portofoons hebben jullie enorm veel tijd gestoken in deze actie. Bedankt voor deze inspanning. 
 • HDR Solutions; Dankzij jullie is het doek heelhuids in de Kuip aangekomen voorafgaand aan de kampioenswedstrijd.
 • Initworks; Jullie ondersteuning bij het online krijgen van de crowdfunding website was cruciaal.
 • Insight rescue & access; Net zoals de huldiging in 2017 hebben wij volledig kunnen bouwen op jullie expertise. De omgang met vrijwilligers, de voorbereidingen en de uitvoering zijn van grote klasse. Respect voor jullie inzet. Een erg professioneel team. 
 • Legero International Group; Dankzij jullie is het meterslange doek heelhuids aangekomen in De Kuip. Een operatie die we op geen andere wijzen hadden kunnen voltooien. 
 • Limar Techniek; Bij een cruciaal punt in het maakproces van het spandoek hebben jullie ons bij kunnen staan. Dankzij jullie was het spandoek op tijd af en hangt het nu vol trots aan de Rotterdamse Maas. 
 • Lucien Herman; Enorm bedankt voor de sponsoring van het frisdrank via De Zoom Renesse. 
 • Mangia Bene; Dankzij jullie hebben onze vrijwilligers avonden lang kunnen genieten van een welverdiende heerlijke maaltijd. Met een gevulde maag werden vele uren gemaakt!
 • Marco de Vrieze; Enorm bedankt voor de sponsoring van het drinken via De Zoom Renesse.
 • Port of Rotterdam; bedankt! De foto met de boot is geweldig.
 • Uniserve Limited, Dankzij jullie is het doek heelhuids in De Kuip aangekomen voorafgaand aan de kampioenswedstrijd.
 • Vorm Holding & JEX Nederland; We zijn enorm trots en blij dat jullie ons het enorme pand maar vooral deze bijzondere klus hebben toevertrouwd. De gastvrijheid en toegankelijkheid hebben ervoor gezorgd dat wij ons volledig op de actie konden richten.
 • Zeilmakerij J. Schoots B.V.; Jullie hebben er in een recordtijd voor gezorgd dat de doeken voorbereid waren met de juiste materialen. Dankzij jullie inzet heeft het doek ondanks de vele wind al heel veel kunnen doorstaan.
 • Iedere vrijwilliger die op welke wijze dan ook heeft geholpen; ZONDER JULLIE GEEN SFEERACTIES. Het is met geen woorden te beschrijven. We zijn enorm dankbaar voor iedereen die ons bij deze actie heeft geholpen.