Skip to content

Herdenkingsdoek 30 juli 2023

Herdenkingswedstrijd

Tijdens de jaarlijkse openingswedstrijd in De Kuip staan we stil bij alle overleden Kameraden. Voor de wedstrijd hangt het Herdenkingsdoek op De Noordzijde met hierop de namen van overleden supporters, spelers, trainers, bestuursleden en een ieder zich verdienstelijk voor onze club heeft gemaakt. Wil je een naam doorgeven van iemand die ons ontvallen is? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] De namen worden op het spandoek gespoten door vrijwilligers van ons sfeerteam. Geef de naam van een overledene uiterlijk twee weken voor de dag van de openingswedstrijd door!

Opdat wij nooit mogen vergeten.

 

Een onmisbare traditie bij de openingswedstrijd in De Kuip. Vandaag ontvouwde het herdenkingsdoek zich weer van de gele-zijde.

Overzichtsfoto’s van het doek zijn onderaan deze pagina te vinden.

Het Herdenkingsdoek is het jaarlijkse moment waar we gezamenlijk stil staan bij alle ontvallen kameraden. Sinds het overlijden van Coen Moulijn ontstond het supportersinitatief om oud spelers en kort daarna ook overleden supporters ieder jaar op één moment te eren. Het doek dat in beginsel op het Voorplein aan de stadionhekken hing, werd al snel te groot voor aan het hek. Door deze reden is het doek verplaatst naar de gele-zijde in het stadion.

Ieder jaar komen er helaas weer veel nieuwe namen bij en dit jaar zelfs een record aantal. Eigenlijk niet iets om trots op te zijn. Anderzijds is het mooi dat al deze kameraden een mooie plek krijgen op dit herdenkingsdoek.

Het aantal nieuwe namen die dit jaar op het doek zijn gezet: 236
Inmiddels telt het Herdenkingsdoek 1516 namen.

Verloop Herdenkingsdoek 2023-2024:

Zaterdag 1 juli 2023:
Doordat het Herdenkingsdoek ieder jaar weer wordt aangevuld met nieuwe namen, was het dit jaar noodzaak om een nieuw stuk stof van 100 meter aan de bovenzijde van het doek te naaien. Om 09.00 uur startte de eerste supporters met het naaien van deze nieuw lap stof.

Zaterdag 29 juli 2023:
Om 07.00 uur ’s-Ochtends waren de eerste supporters al in het stadion om de voorbereidingen te treffen voor een zware emotionele dag. Op deze dag worden de 236 nieuwe namen op het doek gezet. Daarbij komen ook 36 nabestaanden met familie en vrienden langs om zelf de naam van hun ontvallen kameraad op het doek te zetten. Onder begeleiding van ons sfeerteam wordt van 09.30 tot 16.00 gewerkt om het doek te repareren, namen te spuiten en nabestaanden te begeleiden. Van 16.00 uur tot 17.00 uur hebben we met elkaar het doek bevestigd aan de tweede ring, waar op zondag het doek voorafgaand aan de wedstrijd gezakt zal laten worden.

Zondag 30-07-2023:
De openingswedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Deze wedstrijd staat ieder jaar in het teken van samenkomen, herdenken en de start van het seizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd was naast een geweldig mooi doek voor Orkun Kökçü, het Herdenkingsdoek te zien. Het moment van zakken en de minuut stilte laten zien hoe Feyenoord is. Wat de Kuip voor imposant stadion is en hoe onze kameraden gemist worden.

Opdat wij nooit vergeten.

You’ll Never Walk Alone

Overzichtsfoto’s door Danny de Groot