Skip to content

Eerstejaars Events & Experience studenten ervaren voetbalcultuur bij De Feijenoorder

Op vrijdag 10 november 2023 brachten de eerstejaars studenten van de opleiding Events & Experience aan de Rotterdam Academy een bezoek aan de Feyenoord supportersvereniging De Feijenoorder. Dit uitstapje bood de studenten een unieke kans om zich te verdiepen in de hedendaagse voetbalcultuur en de organisatorische aspecten van sfeeracties.

Bij aankomst werden de studenten direct begeleid door twee medewerkers van de Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder. Via de authentieke trappen werden ze geleid naar de doorgang onder het viaduct bij de Coen Moulijnweg, gelegen nabij het Feyenoord stadion De Kuip. Onderweg konden de studenten op een druilerige vrijdagmiddag genieten van indrukwekkende muurschilderingen. Medewerker Carli Klijn, een van de graffiti-artiesten die heeft bijgedragen aan deze kunstwerken, nam de studenten mee in het creatieve proces en de inspanningen die nodig waren om de muurschilderingen te realiseren. Op de pilaren en steunbalken van het viaduct begon men met het aanbrengen van diverse Feyenoord-stickers, waarbij de studenten ook hun bijdrage leverden door een sticker te plakken.

Na deze kennismaking met de voetbalcultuur werden de studenten uitgenodigd op het kantoor van De Feijenoorder. Hier kregen ze een presentatie over de sfeeracties voorafgaand aan de wedstrijd tijdens de opkomst van de spelers. De studenten werden meegenomen in de ins en outs van het organiseren van een sfeeractie, waarbij het volledige proces van het creëren van spandoeken van begin tot eind werd belicht. Cruciale stappen, zoals het ontwerpen, aanvragen, naaien en spuiten van de doeken, logistiek, uitvoering, en zelfs het opruimen van de enorme doeken, werden besproken en geïllustreerd met schitterende foto’s. Na een interactieve vragenronde van de enthousiaste studenten kwam dit leerzame bezoek ten einde.