Skip to content

Opnieuw een geslaagde Professor Feyenoord editie

Bij de Professor Feyenoord Quiz neemt de presentator je mee door een reeks bijzondere, belangijke en vooral historische vragen over onze geliefde stadionclub Feyenoord.

Op vrijdag 24 november 2023 was het weer zover! De 18e editie van de Professor Feyenoord Quiz vond plaats, zoals gebruikelijk in de kantine van Sportclub Feyenoord. De organisatie besteedt ruim ¾ jaar aan het bedenken van alle vragen, het controleren van de antwoorden en het vormgeven van de quiz. Ook dit jaar waren er weer bijzondere vragen klaar voor de 48 deelnemers.

Om 19.08 uur druppelden de eerste supporters de kantine binnen om een mooi plekje voor het grote scherm te bemachtigen. Bij binnenkomst ontvingen de supporters de formulieren die nodig waren om de antwoorden te geven gedurende de drie rondes. Ronde één en twee werden gespeeld door supporters in duo’s, waarna ronde drie individueel werd gespeeld.

De quiz begon om 19.45 uur en werd gepresenteerd door Dave Geensen en zijn co-host Harry Hamer. De drie rondes, met in totaal 70 vragen, werden met veel Feyenoordkennis en verhalen van vroeger voorgeschoteld aan de fanatieke deelnemers. Na elke ronde volgde een korte drinkpauze en verschenen de tussenstanden op het scherm. Achter de schermen werden alle antwoorden gecontroleerd, en de jury kende punten toe aan iedereen voor elke ronde.

Voordat de uitslag van de quiz werd gepresenteerd aan de deelnemers, speelde de organisatie ieder jaar twee rondes Kahoot met de supporters. Tijdens deze twee rondes, elk bestaande uit 10 vragen, dook men opnieuw in de geschiedenis van Feyenoord. Hierbij kreeg men vier antwoordmogelijkheden per vraag. Het was een iets toegankelijkere quiz waar ook twee leuke prijzen mee te winnen waren.

Om 22.00 uur reikten Dave en Harry de prijzen uit aan de drie supporters met de hoogste score. Opnieuw eindigde onze wandelende Feyenoord-encyclopedie, Hans Twigt, op nummer 1! Bij vertrek ontvingen alle deelnemers en vrijwilligers een speciaal Professor Feyenoord Quiz bierglas als aandenken aan deze 18e editie.

Puntenaantallen deelnemers:

Foto’s door: Mandy Horstink