Skip to content

Eerste kampioensboek voor Ben Wijnstekers

Ben Wijnstekers heeft in de boardroom van De Kuip symbolisch het eerste exemplaar van het kampioensboek ‘16 keer uit eigen kracht!’ in ontvangst genomen. Het boek werd aan hem overhandigd door de tienjarige Kyan, en de drie jaar jongere Kady, kleinkinderen van auteur Henk van den Dungen. Kyan en Kady zijn tevens een achterneefje en achternichtje van Ben Wijnstekers.

 

Jan de Knecht, een goede vriend van Van den Dungen die achter de schermen een grote rol heeft gespeeld bij de uiteindelijke verschijning van het mega-dikke boek, reikte exemplaren uit aan onder anderen Feyenoord-directeur Dennis te Kloese, president-commissaris Toon van Bodegom en assistent-trainer John de Wolf. Jan heeft voor het boek sponsors aangebracht, en de samenwerking met Feyenoord opgezocht.

 

Statistieken en verslagen

In het boek beschrijft Henk van den Dungen de zestien landskampioenschappen van Feyenoord op een zeer uitgebreide manier, ondersteund met tal van statistieken, wedstrijdverslagen en vele honderden foto’s. Voor de foto’s heeft Van den Dungen, die al vele jaren als vrijwilliger actief is voor de supportersvereniging, deels ook gebruik kunnen maken van het archief van FSV De Feijenoorder.

 

Sponsors drukken de prijs van het boek

Het boek is uitgegeven door Trichis in Rotterdam en telt bijna negenhonderd pagina’s.

Dankzij de inbreng van sponsors kon de vraagprijs voor het boek beperkt blijven tot net iets onder de 70 euro. “Een boek van deze omvang kost normaal gesproken veel meer, eerder het dubbele”, vertelt algemeen directeur Jan Laban van Trichis. “Uitsluitend dankzij de sponsors hebben we een prijs van 69,95 euro kunnen hanteren, anders was dit niet mogelijk geweest.” Een vriendelijke vraagprijs was een van de voorwaarden die Van den Dungen vooraf had gesteld.

 

Samenwerking met Feyenoord

Op de cover van het boek prijkt het Feyenoord-logo, en ook op andere manieren heeft de club deze bijzondere uitgave vol omarmd. Zo werd de boeklancering in de boardroom volledig door Feyenoord gefaciliteerd. De presentatie van de feestelijke bijeenkomst was in handen van Sander de Kramer.

 

Tweede druk in voorbereiding

De eerste druk van het boek is inmiddels zo goed als uitverkocht. Trichis is bezig om met hulp van sponsors een tweede druk voor te bereiden. De voorinschrijving hiervoor is geopend via trichisboeken.nl

 

Hierbij een uitgebreide foto-impressie van de boeklancering. Later deze maand in ons magazine Hand in Hand meer aandacht voor dit boek en voor de officiële presentatie in de boardroom.

 

Tekst Boudewijn Warbroek
Beeld Mandy Horstink