Skip to content

Spandoek halve finale KNVB Beker Feyenoord – FC Groningen

“Hier in onze havenstad, zullen de kapers op de klippen lopen” – Het sfeerteam van De Feijenoorder zorgde in bijna weer recordtijd voor een gigantische sfeeractie tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen.

Sfeeracties bij belangrijke wedstrijden van Feyenoord. Ze zijn bijna niet meer weg te denken. Zo ook de wedstrijd in de halve finale om de KNVB Beker 2023-2024 tegen FC Groningen.

De sfeeractie bevatte veel verschillende aspecten. Van een tekstdoek onderin op vak X, tot de vellen verspreid in een prachtig patroon op de gehele gele-zijde, tot de enorme spandoeken die gehesen werden op verschillende punten op de Gerard Meijer tribune. Die erna uit elkaar werden getrokken.

De volledige actie was geïnspireerd op de eerder vertoonde sfeeractie van FC Groningen in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Bij deze actie was een afbeelding van “Rock de Braziliaan” te zien. Rock (geboren in Groningen) was een zeerover van Nederlandse afkomst. Het sfeerteam van FC Groningen beeldde Rock af met daarbij de tekst “Wij gaan de beker kapen”.

Als inspiratie voor de actie van 29 februari in De Kuip gebruikte het sfeerteam de sfeerbeelden uit het stadion van Groningen. Bij de actie in De Kuip was één van de trotse Rotterdamse iconen, het SS-Rotterdam, te zien die een piratenschip doormidden voer over de zee. Onderaan de actie was een tekstdoek te zien met de tekst: “Hier in onze havenstad, zullen de kapers op de klippen lopen”. Een uitspraak die het ruwe en trotse aspect van onze mooie havenstad laat blijken.

Bekijk hier een video van de volledige sfeeractie