Skip to content

De Feijenoorder helpt Nederland Hartveilig te maken

Iedere dag krijgen zo’n 47 mensen in Nederland een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gestart wordt met de reanimatie.

Een hartstilstand kan overal voor komen, ook op de voetbalvelden en in onze prachtige Kuip. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken. Om de campagne in te luiden, zal het logo van De Hartstichting morgen zichtbaar zijn op de wedstrijdshirts en badjassen van Feyenoord en NEC tijdens de bekerfinale in De Kuip.

Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder ontving vorig jaar een cheque vanuit de Desserscampagne en beloofde dat geld onder andere in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Hart- en vaatziekten zijn de tweede doodsoorzaak in Nederland. Eén van de manieren om Nederland hartveiliger te maken, is het aanbieden van een reanimatiecursus, zodat wanneer elke minuut telt zo snel mogelijk de juiste hulp geboden kan worden.

De Feijenoorder wil graag helpen om Nederland Hartveilig te maken en daarom zullen binnenkort enkele vrijwilligers op kosten van de vereniging een reanimatiecursus volgen. Bij voldoende animo onderzoeken wij de mogelijkheid om deze training vaker aan te bieden.

Wil je meer weten over de hartstichting of jouw amateurvoetbalclub aanmelden?

Jouw voetbalclub ook hartveilig maken: zo doe je dat! (hartstichting.nl)