Skip to content

Uitreiking 1e exemplaar Giovanni van Bronckhorst Special

Voor het zevende achtereenvolgende jaar heeft de redactie van de Hand in Hand het voor elkaar gekregen om een waar clubicoon in het zonnetje te zetten. Ditmaal was Giovanni van Bronckhorst, niet alleen kind, maar ook prijzenpakker van de club, het stralende middelpunt van de nieuwe Hand in Hand Special.

Op vrijdagavond 3 mei werden zo’n 100 genodigden, waaronder familie, vrienden, oud-spelers, sponsoren van de club van 1000 en de Giovanni van Bronckhorst Foundation ontvangen bij Golfcenter Seve in Rotterdam.

Jan Dirk Stouten liet op zijn welbekende ongedwongen wijze diverse naasten van Giovanni aan het woord.
Maup Martens en Jan Mastenbroek vertelden over hun ervaringen met Giovanni als kind op Varkenoord. “Er werd toen weleens gezegd dat hij wat langzaam was, maar Giovanni speelde altijd in dienst van het elftal en was zowel aanvallend als verdedigend inzetbaar.” En hij was nooit te betrappen op muiterij binnen de selectie. Een voorbeeldige speler.

Denny Landzaat vertelde over de band die zij met elkaar hebben sinds zij met elkaar op een toernooi in België waren. “Wij zijn beiden Moluks en dat schept direct een band.” Michael Mols vertelde dat hij geweldig ontvangen werd door Giovanni in zijn tijd bij Glasgow Rangers. En dat terwijl Regi Blinker vertelde dat juist hij Giovanni weer onder zijn hoede heeft genomen vanaf zijn debuut in Feyenoord 1.

En toen was het moment aangebroken waar de hele avond natuurlijk om draaide. Vader, Victor van Bronckhorst, mocht het eerste exemplaar van de Hand in Hand Special uitreiken aan zijn zoon. Ongelofelijk trots vertelde hij over zijn aller mooiste herinnering. Zelf geboren en getogen op Rotterdam Zuid werd tijdens de open dag zijn zoon, Giovanni van Bronckhorst, omgeroepen als grootste talent en gepresenteerd aan het Legioen. Terugdenkend aan dit moment wordt Victor hier nog steeds een beetje emotioneel van.
Al snel kreeg vader Victor de lachers op zijn hand door te vertellen hoe hij werd ontvangen in Barcelona als “padre de Gio” waar alle deuren voor hem open gingen. “Ik kende Barcelona alleen maar van vakanties!”

Tot slot bedankte Giovanni alle aanwezigen en de mensen die de special en deze avond hadden mogelijk gemaakt. We kunnen terugkijken op een geweldige avond en een fantastisch eerbetoon aan onze clublegende Giovanni van Bronckhorst.

Tekst: Martijn Copier
Video: Jean Paul van den Berg en Pepijn van der Laan
Foto’s: Danny de Groot