Sfeeractie Feyenoord – Ajax 22 januari 2023

FEYENOORD ROTTERDAM

Ruim 2,5e maand heeft ons sfeerteam zich keihard ingezet om de sfeeractie van 22 januari te kunnen realiseren. Ieder jaar worden onze acties groter en groter. We kunnen dit blijven doen dankzij de enorme inzet van onze helpende kameraden en aangesloten leden! 

Buiten het grote aantal supporters dat komt helpen, gaat er ook enorm veel materiaal in deze acties zitten. We hebben geprobeerd een kleine opsomming te maken van de bizarre aantallen die nodig waren om deze actie uit te voeren.

METER PVC
0
METER DUCKTAPE
0
VLAGGEN
0
M2 STOF
0
HELPENDE KAMERADEN
0
SPUITBUSSEN
0
DAGEN VOORBEREIDING
0
KILO CONFETTI
0

Sfeeracties bevatten vaak veel meer werk dan supporters weten. Iedereen die we spreken over de acties zijn vol verbazing zodra zij horen hoeveel uren en hoeveel voorbereiding er nodig is om een actie als deze op te zetten. Op dinsdag 24 januari om 19.08 uur, zullen we een making of video naar buiten brengen waarin onderstaande visueel is vastgelegd. Om toch al te laten zien wat voor werk hieraan voorafgaat, hebben we het beknopt op een rijtje gezet:

Dinsdag 29 november 2022
Voorbereiding spandoek
De eerste doeken werden door het sfeerteam gesorteerd, geknipt en daarna weer op de juiste maat aan elkaar genaaid. Met 18 doeken van 6,4 meter bij 6,4 meter, en het middendoek van 17 meter bij 9,6 meter, praten we over ruim 900 m2 stof.
Dinsdag 29 november 2022
Vrijdag 16 december 2022
De eerste liters verf
De verschillende doeken die deze actie telde, resulteerde ook in verschillende spuitmomenten. Op vrijdag 16 december spoten we de eerste letters op de doeken. De 18 doeken die uiteindelijk FEYENOORD ROTTERDAM vormde werden in 2 avonden gespoten.
Vrijdag 16 december 2022
Dinsdag 27 december 2022
Middendoek
Op dinsdag 27 december begonnen we aan het doek dat het centrale punt van de actie is. Ons mooie rood-witte logo met daarnaast het trotse Rotterdamse stadswapen.
Dinsdag 27 december 2022
Vrijdag 13 januari 2023
Voorbereiding De Kuip
Met nog ruim een week op het programma loopt het nog steeds gesmeerd. De doeken arriveren in het stadion en alle voorbereidingen worden getroffen. De ruim 26.800 meter PVC buizen, die in twee dagen allemaal op maat zijn gezaagd, komen aan in het stadion.
Vrijdag 13 januari 2023
Zaterdag 14 januari 2023
Vlaggen op stok
Om 09.30 uur verzamelen de eerste supporters zich al in het stadion. In De Legioenzaal is de avond hiervoor alles al klaargezet. Er is met ruim 70 man gewerkt om alle 14.000 vlaggen op stok te zetten. In één dag hebben we er met elkaar voor gezorgd dat er 14.000 gloednieuwe vlaggen te zien waren bij de sfeeractie!
Zaterdag 14 januari 2023
Vrijdag 20 januari 2023
Matchweekend
Het weekend van De Klassieker is begonnen! Vanaf 19.30 uur verzamelen supporters zich bij het Maasgebouw. Van hieruit worden zij begeleid naar De Legioenzaal, waar de vlaggen en doeken klaarliggen om opgehangen te worden. Met ruim 50 supporters werd er al een enorme stap gemaakt in de voorbereiding op zondag.
Vrijdag 20 januari 2023
Zaterdag 21 januari 2023
Laatste training
Het traditionele steuntje in de rug noemen we het maar voor het gemak. Maar het is eigenlijk natuurlijk gewoon onze jongens naar de overwinning schreeuwen. Heel het weekend draait om deze wedstrijd. Om 08.00 uur openen de poorten van Varkenoord al voor onze supporters. Bij de opkomst van de spelers ontstaat een gigantisch geluid vanaf de stenentribune. Na de opkomst verdwijnt een grote groep supporters richting het stadion om hier met ruim 70 man de rest van het stadion klaar te maken voor de enorme actie.
Zaterdag 21 januari 2023
Zondag 22 januari 2023
Matchday
De spanning is te voelen. Niet alleen voor de wedstrijd, maar ook zeer zeker voor de actie die enorm veel van het sfeerteam heeft gevraagd. Om 10.00 uur loopt het team de doeken nog een keer langs en worden de eerste biertjes al uit de koelkast gepakt. Met de beginnende drukte rondom het stadion komt de actie steeds dichter en dichterbij.
Zondag 22 januari 2023
Zondag 22 januari 2023
FEYENOORD ROTTERDAM
Bij het horen van de Pauken ontvouwen de 18 letters zich vanaf de tweede ring. De confetti wordt door het gehele stadion vanaf de ring gegooid en alle 14.000 vlaggen wapperen trots. In de volgordes rood-wit-zwart en groen-wit-groen laten we met elkaar weer zien: WIJ ZIJN FEYENOORD
Zondag 22 januari 2023

Hulp bij sfeeracties

De sfeeracties die we uitvoeren worden volledig gefinancierd door onze leden. Alleen dankzij hen is het keer op keer mogelijk om dit soort enorme acties op touw te zetten. Naast de financiële support, is het ook van cruciaal belang om een grote groep gemotiveerde kameraden te hebben die ons door weer en wind helpen bij het bedenken, maken, uitvoeren en opruimen van alle acties en evenementen. 

Wil jij ook het sfeerteam helpen?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe hulp! Uiteraard hebben we het meest aan jouw hulp als je jezelf lid maakt van de vereniging. Dit kan via onderstaande button. Ben je al lid, of heb je je zojuist aangemeld, stuur dan een mail naar [email protected]. Vermeld hierbij dat je interesse hebt om in de toekomst vaker te helpen bij acties. Mocht je de vereniging willen helpen op andere facetten zoals bij evenementen, in de redactie, kantoorwerkzaamheden of andere goede ideeën hebt, geef dit dan aan in je mail. 

Word feijenoorder

Meld je nu aan met 50% korting op dit verenigingsjaar! Hiermee steun je o.a. de sfeeracties in het stadion. Bij een lidmaatschap inclusief magazine ontvang je Hand in Hand 10x per seizoen. Het lidmaatschap loopt per seizoen van 1 juli t/m 30 juni. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Ruim 16.000 Feijenoorders gingen je al voor. De lidmaatschappen zijn de rest van het seizoen 

Dankwoord

We willen nogmaals de enorme inzet van de helpende kameraden benoemen. Zonder hen, geen sfeeracties. Naast de supporters die ons hierbij hielpen, willen we ook Feyenoord bedanken voor het meewerken en -denken aan deze actie. TOTO heeft voor de Klassieker 20.000 vlaggen aan de vereniging geschonken, ook hen willen we hier enorm voor bedanken. Tevens een dankwoord naar De Zoom voor het sponsoren van de 660 rollen ducktape! Op naar nog veel meer sfeer in ons prachtige stadion!

Fotografie: DdeG-fotografie, De Twaalfde Man & Mandy Horstink