Skip to content

De Feijenoorder in het seizoen 2023-2024

Beste Feijenoorders,

Allereerst willen we jullie bedanken voor jullie support aan onze geweldige club Feyenoord Rotterdam. Het seizoen 2023-2024 is weer in een rap tempo aan ons voorbij gegaan. Het was sportief een geweldig jaar met veel mooie hoogtepunten. Grote dank gaat uit naar onze trouwe leden die ervoor hebben gezorgd dat wij ons ook dit jaar weer keihard hebben kunnen inzetten voor iedere Feyenoord-supporter.

We hebben voor alle Feijenoorders een overzicht gemaakt van de vele activiteiten die we met elkaar hebben kunnen realiseren. Voordat we met de lijst beginnen, willen we iedereen die aan deze momenten heeft meegewerkt, via deze weg nogmaals enorm bedanken. 

Juli 2023

Het begin van een nieuw seizoen. Een nieuw seizoen met prachtige wedstrijden op het hoogste niveau in de Champions League op de agenda. Eén van de leukste evenementen van het jaar, de Open Dag, zorgde voor een sfeervolle start voor onze vrijwilligers en supporters.

19 juli 2023 gaat de boeken in als wederom een historisch moment, namelijk de start van onze eigen businessclub: de Club van 1000. De kick-off van deze rood-witte businessclub hielden we in de presentatieruimte van Varkenoord. Een geweldige start met vanaf moment één al 18 rood-witte ondernemers die zich aansloten. Inmiddels telt de Club van 1000 al ruim 55 leden.

Eind juli 2023

Augustus 2023

De wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen werd gehouden tussen Feyenoord en PSV. Ondanks de mooie sfeeractie van ons sfeerteam, het massale gezang en het weerzien van de kameraden op het vak, wist Feyenoord deze prijs helaas niet binnen te slepen. Naast de verschillende acties met vlaggenkinderen, ontvingen vrijwilligers van de vereniging, van Feyenoord sponsor Prijsvrij Vakanties, een volledig verzorgde BBQ in De Kuip.

Eind augustus 2023

September 2023

September zorgde voor een mooi affiche. Een geweldig weerzien tegen Celtic FC in onze Rotterdamse Kuip. Een prachtig spandoek met de tekst ‘They were so colourful… It was the best I’d ever seen’ ontvouwde zich van de tweede ring. Ook bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht was een creatief spandoek over het gehele uitvak te zien.

Eind september 2023

Oktober 2023

Na de geweldige sfeervolle wedstrijd thuis tegen Celtic FC, stond in oktober een Europese trip tegen Atletico Madrid op de planning! Met een bus vol supporters reisden wij af richting het warme Madrid. Ook in Madrid was het hondstrouwe legioen luidkeels te horen. Ondanks de goede wedstrijd, verloor Feyenoord deze belangrijke uitwedstrijd. Naast de wedstrijd in Madrid, speelde Feyenoord op 25 oktober de thuiswedstrijd tegen Lazio. De club uit Italië reisde net als Feyenoord helaas zonder supporters af naar Rotterdam. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de harde klanken van de Legioenzaal Outdoor al van ver te horen!

Eind oktober 2023

November 2023

Twee dagen na de Algemene Ledenvergadering in oktober, organiseerden wij het tweede Club van 1000 evenement. Een avond volledig ingericht voor onze businessclubleden waarin zij werden meegenomen in de creatieve wereld van onze spandoekmakers. Gezamenlijk werd er een kijkje in de keuken genomen van de enorme acties met een hapje en een drankje in de Boardroom van Stadion Feijenoord.

Op 10 november 2023 bezochten eerstejaars studenten van de opleiding Events & Experience de supportersvereniging voor een lezing over onze sfeeracties. Deze lezing sloot aan bij de themaweek binnen de opleiding.

Als afsluiter van de maand vond de jaarlijkse Professor Feyenoord Quiz plaats in de kantine van Sportclub Feyenoord.

Eind november 2023

December 2023

Het kantoor van De Feijenoorder verhuisde op 8 december van het Marathongebouw naar een nieuw kantoor aan de Stadionweg in Rotterdam, dichtbij De Kuip, waar meer kantoor- en opslagruimte beschikbaar is.

Feyenoord-supporters maakten een onvergetelijke reis naar Glasgow via onze bus- en vliegreis, georganiseerd door Away Days en De Feijenoorder, waarbij ze hartstochtelijk support toonden op Celtic Park.

Eind december 2023

Januari 2024

Op donderdag 4 januari 2024 opende De Kuip haar poorten voor supporters om traditiegetrouw het overlijden van clubicoon Coen Moulijn te herdenken.

De eerste editie van Legioenzaal On Tour, georganiseerd door De Feijenoorder en partners, was een groot succes en vormde een nieuwe traditie met een geweldig Feyenoord-feest op 6 januari in Renesse.

Op 12 januari 2024 was de kantine op Varkenoord uitverkocht voor De Feijenoorder Bingo, met diverse prijzen en enthousiaste deelnemers.

Op 21 januari 2024 organiseerde De Feijenoorder een partybus naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse.

József Kiprich kwam naar De Kuip. Het sfeerteam heeft een muurschildering en een spandoek gemaakt als eerbetoon aan de tovenaar van Tatabánya. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente op 28 januari bracht József Kiprich een bezoek aan de loods van het sfeerteam, Varkenoord en De Kuip.

Eind januari 2024

Februari 2024

Op 4 februari 2024 organiseerde De Feijenoorder een partybus naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ.

Op 8 februari 2024 vond het succesvolle Club van 1000 evenement “Hand in Hand op de Spido” plaats, waarbij bijna 100 genodigden aan boord van de James Cook genoten van een avond vol presentaties, netwerkmogelijkheden en verrassingen.

Sfeeractie bij opkomst van de wedstrijd tegen AS Roma. Het middendoek werd eerder door de UEFA, vanwege ‘een boze haas’, afgekeurd. Opnieuw vond de UEFA het ontwerp niet goed, maar mede dankzij de toevoeging van een Rotterdamse vlag, keurde de UEFA het doek toch goed.

Het sfeerteam van De Feijenoorder zorgde voor een indrukwekkende sfeeractie met een gigantisch spandoek tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen, met de boodschap: “Hier in onze havenstad, zullen de kapers op de klippen lopen”. Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van een hijssysteem, waardoor er een extra dimensie aan de sfeeractie werd toegevoegd.

Eind februari 2024

Maart 2024

Op 17 maart 2024 organiseerde De Feijenoorder een partybus naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Heerenveen.

Speciaal voor de wedstrijd PSV V1 tegen Feyenoord V1 faciliteerden wij in samenwerking met Feyenoord een Feyenoord-vak en gratis busvervoer.

Eind maart 2024

April 2024

Een prachtige sfeeractie voorafgaand aan De Klassieker. Vanuit de gracht onthulde zich het doek voor Shinji Ono. Vanaf de tweede ring was het tekstdoek te zien met de tekst: “Fight For Our Club And You’ll Make History”.

De Feijenoorder Bingo, gehouden op 19 april, was een doorslaand succes waar Feyenoord-supporters van alle leeftijden samenkwamen voor een onvergetelijke avond, geleid door presentatoren Carli Klijn en Jeffrey Tan, met gul geschonken prijzen en een volle kantine op Sportclub Feyenoord.

Voorafgaand aan de KNVB Bekerfinale is er gezamenlijk met Feyenoord een PMDS-plein georganiseerd. Bij de opkomst van de spelers was er een enorm spandoek te zien met de tekst “Feyenoord Rotterdam Destroyer of Dreams”. Na het winnen van de KNVB Beker onthulde nog een spandoek met de tekst “Ja, zo gaat dat met die dromerij, dromen gaan ook weer zo snel voorbij”. Ook op het Stadhuisplein heeft De Feijenoorder de sfeer verzorgd met rood-witte vlaggen.

Eind april 2024

Mei 2024

Op woensdag 1 mei organiseerden Feyenoord en De Feijenoorder de tweede editie van de Kameraadjes Voetbalshow in De Kuip, met als thema ‘durf te dromen’, waar duizenden jonge fans genoten van voetbal, quizjes, optredens en interacties met Feyenoord-spelers.

Op 3 mei werd bij Golfcenter Seve in Rotterdam het eerste exemplaar van de Giovanni van Bronckhorst Special uitgereikt tijdens een avond vol herinneringen en eerbetoon aan deze clublegende, bijgewoond door familie, vrienden en genodigden.

Op zaterdag 11 mei speelde Feyenoord V1 haar laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht in De Kuip, waar het ook een feestelijke Kameraadjeswedstrijd werd met leuke activiteiten zoals een pannakooi, schminken, voetbalskills, en spandoek spuiten voorafgaand aan de wedstrijd.

Op 16 mei organiseerden we met de Club van 1000 een succesvolle netwerkavond bij Very Italian Pizza, waarbij leden deelnamen aan een speeddate programma en een quiz, wat resulteerde in een sfeervolle en leerzame bijeenkomst.

De laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken van het afscheid van Arne Slot. Er was een spandoek gemaakt voor Arne Slot en namens alle supporters heeft de vereniging Arne Slot bedankt met een speciaal shirt en een beeld van De Kuip. 

Op 24 mei 2024 vond de vrijwilligersborrel van De Feijenoorder plaats in Hollywood Event Center, als dank voor de tomeloze inzet van alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan een succesvol seizoen.

Eind mei 2024

Juni 2024

Op 1 juni 2024 kregen de leden van De Feijenoorder, Het Legioen en de kameraadjes de mogelijkheid om op de foto te gaan met de KNVB Beker en Kampioensschaal 2022-2023.

De Feijenoorder draagt bij aan een hartveilig Nederland door vrijwilligers reanimatiecursussen aan te bieden.

De Feijenoorder organiseert op 29 juni een verzamel-/ruilbeurs in De Kuip waar fans hun Feyenoord-verzamelingen kunnen tentoonstellen, ruilen, kopen en verkopen.

Eind juni 2024